Skip to content
1319192-6839042-x6so5rs2sa

Varför driver jag caféet?

Jag vill erbjuda alla Bjurholmsbor, bybor och genomresande att kunna sitta och fika eller äta lunch i en unik och hemtrevlig miljö. Med fokus på lokalt, ekologiskt och hållbart skapar, producerar och lagar jag smarriga bakverk, kakor och bullar eller smörgåsar på hembakat surdegsbröd, soppa eller gryta gjord på grönsaker från kommunen.

Jag vill göra det enklare för er att välja rätt! Genom att vara transparent och ärlighet berätta och visa vad maten, ingredienserna, kommer ifrån.

Lite om mig

Jag har alltid haft otroligt intresse för matlagning och bakning. Jag har nog sett varenda matlagningsprogram som finns; Jamie Oliver, Tina, Morberg, Sveriges mästerkock osv. När jag väl kom på vad jag ville bli ”när jag blev stor”, då var det den vägen jag började gå. Det fanns gymnasieutbildning som passade perfekt!

Jag var modig nog att söka extra jobb på Mekka i Umeå samma höst jag flyttade hemifrån och började gymnasiet, den vintern fyllde jag 16 år. Efter några år med café-jobb i umeå, en sommar på Gotland och två somrar i Örträsk. Där jag drev sommarverksamhet på hembygdsområdet.

 

Nu är jag 23 år och har fått en otrolig chans att driva mitt egna. Min dröm! Jag vågade inte hoppas att det skulle ske så snabbt.

Hösten 2014 flyttade jag och min sambo tillbaka till Bjurholm, tillsammans. Vi har fått 2 barn och jag vill inte behöva flytta för att kunna jobba med det jag vill. Därför valde jag att kämpa och kommer fortsätta kämpa för att kunna jobba här i Bjurholm. Och att kunna erbjuda Bjurholm ett äkta café med luncher och ”hembakat” fika. Det är helt enkelt det jag vill göra! Det finns oändligt med utrymme att utveckla företaget åt olika håll, och det är något jag ständigt kommer jobba på.

För mig är det otroligt viktigt att kunna stolt berätta om allt man serverar. Att allt är bakat eller lagat på plats. Varifrån råvaror kommer. Gärna att man kan berätta för gästerna precis hur något smakar. Allt för att gästen ska kunna njuta så mycket som möjligt. För mig är gästen det allra viktigaste! Underbara, tacksamma och nyfikna!

Mycket mer finns att berätta om min historia och min koppling till Bjurholm… Välkomna in till mig på Guldbaggens Café!

KONTAKTA MIG
Mejla

Ring: 072-710 60 82

Ni hittar oss också på facebook.